Bericht van Niels Rolvink

St. Jozef Basisschool
Nootdorp

Nieuwsbrief

Enig tijd geleden schreven we in de Nieuwsbrief dat de Ouderraad € 500,= had overgemaakt naar de stichting House of Mercy ten behoeve van het werk dat Niels daar voor een half jaar deed. In september vertrok hij. Inmiddels is hij weer terug en hieronder kunt u lezen wat er zoal is gedaan met de sponsorbijdrage.

Ban Meata - Wong Hong, Phrae

Het geld wat de Jozefschool gegeven heeft, is gebruikt om de 2e fase van het Phrae project te realiseren…… althans, een deel daarvan. Op bijzondere wijze heeft "House of Mercy" beschikking gekregen over 5 hectare grond in de provincie Phrae. Omdat de nood van aids- en 'gewone' wezen in Thailand zo groot is, wilde "house of Mercy" hier graag gehoor aangeven door een huis voor deze kinderen te bouwen. Dit was al gebeurd in de plaatsen Petchabun en Khon Kaen waar twee weeshuizen staan. In Khon Kaen is het een huis voor aids wezen en in Petchabun is het meer een kinderdorp met school, een grote ruimte om samen te komen voor de maaltijd, 6 verschillende huizen waar de kids wonen, 1 vrijwilligershuis en leuke plaatsen om te spelen.

In Phrae willen ze een combinatie van dit alles maken. Zowel het kinderdorp idee als de opvang voor aids wezen. Op dit moment is men bezig met de 2e fase van de ontwikkeling van deze grond en naar verwachting zal dit midden 2005 klaar zijn. De 1e fase bestond uit het bouwrijp maken van de grond en het aanleggen van een dam voor wateropslag, het maken van een brug over een kanaal en het plaatsen van hekwerk. Als het dorp klaar is dan zal het bestaan uit vier huizen (nu in aanbouw) voor vrijwilligers, vier huizen voor in totaal 60 kinderen, een gebouw van twee verdiepingen voor de administratie, voor de medewerkers een grote woonruimte, ruimte voor recreatie en een keuken. Er is ook ongeveer één hectare land gereserveerd voor landbouw.


Mede dankzij de geldelijke steun van de Jozefschool is dit dus mogelijk. Daarvoor wil ik jullie hartelijk danken. Breng eens een bezoekje aan mijn site www.rolvink.info/niels voor nog meer informatie, foto's en reacties.

Overgenomen uit de Nieuwsbrief van de St. Jozef Basisschool Nootdorp, 12e jaargang nr. 24 – 24 februari 2005.