Vierde reisverslag Thailandreizigers

Dit is onze vierde en laatste nieuwsbrief uit Thailand. Vorige week zaterdag zijn we na 2 weken werken in Petchabun vertrokken. De kinderen, leiding en management vroegen allemaal of we weer snel terugkwamen. Een warmer afscheid konden we ons nauwelijks voorstellen. Nel en Jaap zijn vertrokken naar hun (klein)kinderen in Vietnam.

Phrae

De anderen kwamen na circa 4 uur rijden aan in Phrae. Daar wil Mercy International haar 3e centrum voor aids- en weeskinderen opstarten. Pas 2 weken hadden ze de grond in eigendom en de opzet is om daar een soortgelijk centrum op te zetten als in Petchabun, alleen in een veel kortere periode. En huis bouwen kost circa 7.500 euro. Dit geld willen ze via sponsoring bijeen krijgen.

Chiang Mai

Na het bezoek aan Phrae zijn we doorgereden naar Chiang Mai (3 uur) in Noord Thailand voor de laatste dagen van onze vakantie. Zondag hebben we (opnieuw) Niels met Henk Niphuis op een olifant kennisgemaakt met de familie Van Dorp die al vele jaren in Thailand missionair actief zijn. Wilt u meer informatie over het missionaire werk van familie Van Dorp (Thailand) of Bloemberg (Vietnam) ontvangen, neem dan contact op met Taco Boot, tel. 015 - 3109627. Samen met de familie Van Dorp hebben we een internationale, engelstalige kerkdienst meegemaakt en als echte toeristen daarna de nachtmarkt onveilig gemaakt.
De dag daarop hebben we een excursie gemaakt naar een olifantenkamp waar ze hun werkzaamheden lieten zien. Een tochtje op de rug van zo'n dikhuid was onderdeel van de excursie net als een ritje in een ongeveerde houten ossenkar en per bamboevlot de rivier afvaren. Ook hebben we een tripje naar de hoogste berg van Thailand (2.653 m) gemaakt en nu is het weer bijna voorbij.

Mercy International

Het is een ongewoon luxe gevoel geen lasapparaat of verfkwast meer te hoeven hanteren. We kunnen terugkijken op een heel geslaagde werkvakantie en hebben gezien dat het werk bij Mercy International continu vrijwilligers en donateurs nodig heeft. Als u over dit werk meer informatie wilt hebben, dan kunt u 's avonds contact opnemen met Henk Niphuis, tel. 015 - 310 9974 (Nootdorp/Pijnacker) of met Annette Doorn, 079 - 341 5239 (Zoetermeer).
Uw gift voor deze projecten kunt u overmaken op giro 276 8804 t.n.v. Stichting Hart voor de Oogst te Nootdorp o.v.v. Mercy Thailand.

Overgenomen uit weekblad "De Eendracht", 18e jaargang nr. 11 9/10 maart 2004.